Ispis

Javni poziv za volontere Centra za pomoć starijim osobama „Centar +65“

Datum objave: 07. ožujak 2013..

Grad Labin i Građanski odbor za provedbu projekta pozivaju sve zainteresirane građane-volontere da sudjeluju u radu „Centra +65“ – Centra za pomoć starijim osobama.

.

Volonteri će imati priliku obavljati poslove:  
 
-  pomoć pri organizaciji kulturnih i zabavno sportskih aktivnosti kao što su olimpijada za osobe treće životne dobi, pjesničke večeri, turniri u kartanju i šahu i ostale aktivnosti natjecateljskog duha,

- tehničke podrške u pružanju usluga Centra,

- rada na strateškom planu razvoja Centra s voditeljicom Centra i predstavnicima Građanskog odbora,

- anketiranje korisnika programa Centra te usklađivanje plana razvoja sa rezultatima ankete,

- dizajnerske i grafičke usluge,

- njege i pomoći u kući,

- pomoći u nabavci namirnica, lijekova i ostalih potrepština,

- pomoći u obavljanju kućanskih poslova i uređenja okućnica.


Svi će zainteresirani volonteri imati će priliku proći kroz edukacije o tehnikama dizajna, te treninge o pravima i obavezama volontera, strateškom planu razvoja organizacije i razvoju vještina volontera (timski rad, javni nastup) od strane Udruge za mlade Alfa Albona.

Centar za pomoć starijim osobama „Centar +65“ oblik je izvaninstitucionalne skrbi za starije osobe (iznad 65 godina) na lokalnoj razini u cilju poboljšanja kvalitete njihovog života i pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova. Cilj „Centra +65“ je da kroz svoj program i rad volontera osobama treće životne dobi osigura dostojanstveno starenje, a volonterima kroz osobni angažman osjećaj solidarnosti, smisla i ispunjenosti.  Svi zainteresirani volonteri mogu se javiti na broj telefona 052/866-841 (Grad Labin) ili 095 846 5656 (Udruga Alfa Albona) i na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 26. veljače 2013. godine.

Ovaj projekt provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na temelju Sporazuma o sufinanciranju projekta društvenog razvoja u lokalnoj zajednici potpisanog između Grada Labina i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.