Ispis

Otvoren Centar za pomoć starijim osobama

Datum objave: 11. ožujak 2013..

Otvoren Centar za pomoć starijim osobama

Danas je u Rudarskoj ulici, u prostorijama zgrade bivšeg IUR-a svečano otvoren Centar za pomoć starijim osobama Labin „Centar +65“.

.

Grad Labin osluškujući potrebe svojih građana, a uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva osnovao je „Centar +65“ kao oblik izvaninstitucionalne pomoći osobama treće životne dobi. Centar je namijenjen svim osobama starijim od 65 godina sa prebivalištem na području Grada Labina, a cilj je da se korisnicima kroz razne usluge, programe i aktivnosti omogući dostojanstveno starenje te dulji i kvalitetniji boravak u vlastitom domu.  

Usluge Centra obuhvaćaju organizaciju i dostavu toplog obroka u dom korisnika, održavanje osobne higijene, nabavku lijekova i prijevoz do/od liječnika te ostalih institucija, nabavku namirnica, obavljanje sitnijih popravaka po kući te ostalih kućanskih poslova i sl.

Podrškom partnera i angažmanom volontera raznih dobnih i stručnih profila organizirati će se edukativne, kulturne i sportske aktivnosti prilagođene osobama starije životne dobi što značajno utječe na njihovu socijalizaciju i integraciju u društvu, kao i prevladavanje osjećaja usamljenosti. Ovim projektom želi se potaknuti i razvoj međugeneracijske solidarnosti na način da volonteri svojim znanjem i vještinama doprinose radu Centra te istodobno razvijaju osjećaj solidarnosti, smisla i ispunjenosti.

Projekt „Centar +65“ osmišljen je participativnom demokracijom formiranjem Građanskog odbora za provedbu projekta na Javnom savjetovanju koje je bilo održano u rujnu prethodne godine. Građanski odbor, tijelo zaduženo za pripremu i provedbu projekta, sastoji se od 9 članova (Alda Miletić, Sanja Dobrić, Nada Išin, Nada Križanac, Alen Halilović, Jelena Batelić, Marin Zagrić, Adrijano Biletić i Danijela Zandel) koji su zaduženi za financijsko i programsko praćenje provedbe projekta, osmišljavanje i izradu modela održivosti, vrednovanje rezultata i njegov utjecaj na razvoj lokalne zajednice, te praćenje uključivanja i informiranje građana o provedbi projekta.

Realizacija projekta omogućena je financijskom podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u visini od 70% ukupne vrijednosti projekta. Ostalih 30% osigurao je Grad Labin. Ukupna vrijednost projekta je 380 tisuća kuna.

Grad Labin poziva sve zainteresirane građane da se svojim upitima obrate djelatnicama Centra na broj telefona 853 523 ili 099 2622653, te elektronskom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Sve dodatne informacije mogu se pronaći online na www.centar-plus65.com.