Ispis

25. travnja kreće prva od dvije radionice u prirodi (samoniklo jestivo bilje)

Datum objave: 24. travanj 2014..

Udruga za mlade Alfa Albona i volonteri kroz program Lokalni volonterski centar Labin, u suradnji sa Centrom +65 održali su prvu u nizu kreativnu radionicu međugeneracijske solidarnosti.

.

Radionica je održana u petak u popodnevnim satima u prostorijama Udruge za mlade u Starome Gradu (Kalić 2). Na radionici je prisustvovalo desetak žena treće životne dobi koje su u ugodnoj atmosferi popraćenoj glazbom, te u društvu mladih volontera i voditeljice Jelene Batelić, izrađivali prigodne uskršnje ukrase.

Vrijedne su ruke izradile košarice za jaja, čestitke te "farbale" jaja od papira raznih dezena koje su kasnije ukrašavale raznobojnim vrpcama i ostalim ukrasnim detaljima. Izradilo se mnogo papirnatih jaja koja su se kasnije ljepila na štapiće kako bi poslužila kao ukrasi za domove korisnica i njihovih najbližih.
 
Sljedeća radionica biti će terenska te će se održati u petak, 25. travnja u popodnevnim satima pod vodstvom Anite Paliska, korisnice Centra +65 te ljubiteljice prirode, koja će korisnike i mlade volontere povesti u edukativno-rekreacijsku šetnju obližnjim livadama i šumarcima. Korisnici i volonteri će ovoga puta imati priliku ubrati samoniklo jestivo povrće/bilje, te učiti o istome.

Ovim putem pozivaju se sve zainteresirane osobe treće životne dobi, volonteri Centra +65 te Udruge za mlade Alfa Albona da se pridruže ovoj jedinstvenoj radionici u prirodi.
 
Okupljanje i polazak biti će u 16:00 sati na adresi Rudarska 1, ispred zgrade bivšeg IUR-a, točnije zgrada u kojoj se nalazi ured Centra +65.

Zainteresirani se mogu javiti na brojeve 853-523 ili 099 262 2653 Tanja (Centar +65) ili na 092 298 9595 Renata (Udruga za mlade Alfa Albona).

Polaznici se mole da ponesu udobnu obuću i odjeću prilagođenu vremenskim prilikama i terenu, vodu za osvježenje, platnene vrećice, rukavice i male nožiće.