Ispis

Gostovanje u Dječjem vrtiću Pjerina Verbanac na temu volontiranja

Datum objave: 02. lipanj 2014..

Na poziv djelatnica Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac na Vinežu,  u četvrtak 29. svibnja, voditeljica Centra +65 Tanja Franković i Renata Kiršić iz Udruge za mlade Alfa Albona predstavile su mališanima i djelatnicama vrtića sve aktivnosti u sklopu radionica međugeneracijske solidarnosti te govorile o važnosti volontiranja i pomaganja jedni drugima.

.

Pedesetak mališana pozorno je slušalo izlaganje i davalo vrlo iskrene odgovore na postavljena pitanja u vezi njihovih djedova i baka, te slikovito dočaravalo na koje im sve načine pomažu.

S obzirom da je tema gostovanja bila o volontiranju,  razgovaralo se i o životinjama -psima i mačkama, ljubimcima Udruge za zaštitu životinja Fenix te o stranim volonterima Udruge za mlade Alfa Albona.

Na kraju ovog predivnog druženja, Renata je sa djevojčicama i dječacima otplesala "A le le", poznati afrički ples za tjeranje kiše, nakon čega je uslijedio pravi show kad su mališani u pratnji svojih teta otplesali rock koreografiju kao zahvalu za zajedničko druženje.

Zahvaljujemo se Dječjem vrtiću Pjerina Verbanac na pozivu i ugodno provedenom vremenu.